... ...
top of page
Ballongmage_300dpi.jpg

LÅT INTE BALLONGMAGE STÖRA VARDAGEN

En mage som inte fungerar påverkar vår livskvalitet. Även om besvären i sig är ofarliga är majoriteten av besvären en daglig plåga, främst för kvinnor. Men rätt tillskott i kosten kan lindra effektivt.

Sedan tidigare vet man att drygt en miljon svenskar har problem med vardagliga magbesvär. Förutom den obehagliga känslan, kan den krånglande magen hämmar sociala aktiviteter, motion och rörelsefriheten.

Två tredjedelar har dagliga besvär

I en undersökning som omfattade nära 3000 personer, uppgav hela två tredjedelar att de hade dagliga besvär med sin mage. Vecka efter vecka, månad efter månad. Och det är främst kvinnor som är drabbade – hela 75% av besvärsgruppen är kvinnor i alla åldrar, unga som äldre. Det är främst är ballongmage, gaser och känsla av uppblåsthet som plågar en. Man kan uppleva att det är viktigt att ha nära till en toalett, kläderna passar inte som de ska och det sociala livet begränsas.

Viktigt att hjälpa matsmältningen

För att undvika ballongmage gäller det att få systemet i balans igen. En viktig åtgärd är att få matsmältningsenzymerna att fungera som de ska. Dessa hjälper till att bryta ner maten och göra passagen så smidig som möjligt. Kalcium är ett mineral som bidrar till just matsmältningsenzymernas normala funktion, och idag finns det en produkt som kombinerar kalcium med fem miljarder levande mjölksyrabakterier i en bredspektrumberedning.

 

Fördelas i hela tarmen

Ett brett spektrum av mjölksyrabakterier har en intressant egenskap. I produkten LactiPlus, som kombinerar kalcium och mjölksyrabakterier, finns tre olika släkten av mjölksyrabakterier. Varje släkte trivs i olika delar av tarmen beroende på pH-värdet. Man får alltså ett brett spektrum av levande bakteriekultur i hela tarmsystemet.

Vetenskapligt granskad

European Food Safety Authority (EFSA) ligger bakom rönen om kalcium. Tillskottet i LactiPlus innebär alltså att många kan undvika sina magbesvär med ett par kapslar LactiPlus varje dag.

LactiPlus_120K_300dpi.jpg
bottom of page