... ...
top of page

AUTOPILOT I KÖKET

När livet går i ett kan det vara svårt att prioritera en varierad middagsmeny. Höga ambitioner i köket kan generera prestationsångest, vilket i kombination med tidsbrist inte sällan leder till en ensidig meny. Boschs nya köksinnovation AutoCook är en intelligent enstegslösning för en mer varierad meny under vardag och helg, och innebär ett helt nytt sätt att laga mat. Bland annat ersätter den såväl kastrull och gryta som stekpanna och ugn och kan därtill fritera, tillaga sous vide och slow cook.

Intresset för matlagning oavsett kunskapsnivå ökar stadigt, och såväl mästerkockar som amatörer har höga målsättningar i köket. Samtidigt blir matlagning en större utmaning med nya kulturella influenser, matpreferenser och allergier och många svenskar upplever att vi är sämre på att laga mat jämfört med tidigare generationer. Boschs nya innovation AutoCook är en så kallad multicooker där förberedelse och matlagning sker i en endaste elektrisk gryta. Jämfört med andra multicookers som endast erbjuder baslösningar i form av exempelvis kokning eller långsam matlagning, har AutoCook 50 olika förinställda matlagningsprogram som till exempel soppa, fritering, gryta, ris- eller långkokning, sous vide, gröt, yoghurt och risotto vilka går att tillaga med få, enkla knapptryck. Maskinen kan exempelvis ångkoka, tryckkoka och steka på olika temperaturer, för att nämna några funktioner.

 

– Med mindre tid och högre ambitioner ökar förstås behovet av nya matlagningsverktyg i hemmet. AutoCook löser många av hemmakockens mest typiska problem då den både vägleder och utför matlagningen, samtidigt som det går att bibehålla en full kontroll över kvaliteten på råvarorna, säger Ulrika Davidsson, kokboksförfattare, kostrådgivare och receptkreatör. 

Autocook löser bristen på matlagningsfantasi – och snabbt går det. AutoCook har bland annat induktionsuppvärmning, och med hjälp av ångtryck kan den till exempel koka potatis på enbart sex minuter. Maskinen kommer dessutom med en applikation för surfplattor och smartphones, där det finns olika recept anpassade för AutoCook. Att optimera matlagningen på detta sätt innebär att rätter som kräver mer omsorg och ingredienser enkelt kan svängas ihop en vanlig vardagskväll. Värdefull tid frigörs och kan istället läggas på att avnjuta maten. 

– Vi är jättestolta över att kunna tillgodose våra konsumenters utvecklade levnadsvanor, som ökar kraven på smarta och innovativa lösningar. AutoCook är en helt ny produkt i sin kategori som vi är mycket stolta över och som möjliggör matlagning av hög kvalitet utan att användaren själv behöver vara en professionell kock samtidigt som den proffsiga hemmakocken får en assistent till helgmiddagen. Eftersom att AutoCook ersätter flera befintliga köksfunktioner sparas dessutom både resurser och plats, säger Angela Gustafsson Redén, Sales Marketing Manager på Bosch SDA Nordic.

 

 

Om AutoCook

  • Snabb och smakfull matlagning med tryckkokare och induktionsuppvärmning.

  • Enkel matlagning med ett knapptryck: 50 förinställda matlagningsprogram för en mängd olika rätter som nästan lagar sig själva.

  • Över 100 internationella recept i app för telefon, surfplatta eller dator.

  • Automatiska matlagningsprogram som sköter sig själva. 

  • Stor gryta på 5 liter med non-stick beläggning som även går att diska i maskin för enkel rengöring.

 

AutoCook säljs hos Mathem och framöver på Boschs hemsida bosch-home.se. Rekommenderat cirkapris är 5199 SEK. Läs mer om AutoCook på bosch-home.se.

bottom of page