... ...
top of page

ÅRE ÅRET RUNT

Åre är vackert oavsett vilken tid på året du väljer att besöka oss. På sommaren dominerar ljuset och grönskan och  få saker slår en vandring på fjället med god matsäck och trevligt sällskap. Är det äventyr du söker finns det allt från forsränning och cykling till paddling och fiske. För den kulturintresserade finns flera alternativ. Åre kyrka byggdes på 1100-talet och är en byns mest populära turistattraktioner. En guidad tur på Fröå gruva ger en god inblick i hur gruvdriften i Åre gick till, turen avslutas med fördel på mysiga caféet Bergstugan.

På hösten visar naturen upp sig från sin mest färgsprakande sida. Trädens färgskiftningar samsas med den första snön på topparna och sommarens kvardröjande grönska. Ända in i september och ibland oktober kan temperaturen komma upp i 20 grader på dagarna, bättre vandringsväder kan man knappast få. Passa på att fylla upp frysen med hjortron och svamp eller plocka enbär till höstens och vinterns grytor. Vill du hellre gå en shoppingrunda på byn, ta en SPA-eftermiddag eller äta en långlunch går det naturligtvis precis lika bra.

Från december till april är det snön som dominerar fjället och Åre bjuder på  nypistade backar, härlig after-ski och massor med restauranger av hög standard. Reser du med barnbarn och familj är Årebjörnen det naturliga valet med Valles värld, långa längdspår och utsikt över fjällvärlden. Vill du ha restauranger, shopping och skidåkning runt knuten ska du boka in dig i Åre By. Ett tips är att titta på januari, då är det gott om plats i både längdspår och backar och du får mycket boende för pengarna. Under vintern ingår alltid slutstäd i priset när du hyr ditt semesterboende via AGO Mitt i Åre för vem vill egentligen avsluta semestern med att städa?

Den femte årstiden är den bästa årstiden i Åre. På våren är snön kall, solen varm och dagarna långa. Åk längd i Ullådalen i shorts och linne, ta kabinbanan upp på Skutan med en god bok och ett renskinn och bara njut av solen, tystnaden och utsikten. Eller ta på skidorna, åk en sväng ner i backen och sitt och titta på folk. Glöm inte solkrämen och vätskepåfyllning bara.. Priserna är plånboksvänliga, uteserveringarna börjar öppna och dagarna är långa och ljusa.

bottom of page