... ...
top of page

ANITA HAMMARSTEDT

Anita Hammarstedt började skriva när hon gick i pension 2009. Nu har hon gett ut fyra böcker på eget förlag. Mitt liv skrev hon för att bevara historien för barn och barnbarn. Skrivandet gav mersmak.

Fyra generationer kvinnor skulle bli en historia om hennes farmor, men när hon fick se en mycket gammal bild av en kvinna och fick veta att ”hon var din farmors mormors mor, hon födde sex oäkta barn i Malmköping på 1800-talet” började hon historien där. Tillfälligheter är en roman som utspelar sig 1949-1996. Från Rörstrand till Rio kom ut i maj 1917. Vi voro ju 9 i familjen, när vi reste bort skrev Lars Johan Eriksson (Anitas mammas kusins farfar) under bilden av familjen. Boken bygger delvis på hans egna dagboksanteckningar och är en skakande dokumentärroman från slutet av 1800-talet. Många som har läst den frågar sig: hur gick det sedan? Så nu skriver hon på en fortsättning.

Hon blandar verkliga personer med historiska händelser och väver sina historier med hjälp av en god portion fantasi.

Förutom att skriva böcker håller hon gärna föredrag och berättar om sitt skrivande och sina böcker. Hon har hållit över 40 föredrag hos PRO, SPF, bibliotek, seniorboenden m fl.

Läs mer om Anita på www.avh-forlag.se. Kontakta henne på 0709-820016.

bottom of page