... ...
top of page

UPPLEV UNDERBARA ANDALUSIEN

Medlemsresa till det genuina Spaniens vackraste byar 9-16 sep

I Andalusien har inte bara arkitekturen och maten sina rötter i de kulturer som under århundraden format regionen, utan även den temperamentsfulla flamencon. Med den charmiga kuststaden Almuñécar som bas leder vår kunniga svenska färdledare oss ut på våra upptäcktsfärder till kulturstaden Malaga och moriska staden Nerja med dess spektakulära droppstensgrottor, i ett av Europas största grottsystem. Färden fortsätter förbi vinodlingar upp till det fredade Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Många nya intryck väntar oss och i några av regionens vita bergsbyar möter vi Andalusiens själ. Dessutom ingår ett flertal måltider och några fria dagar.

ALMUÑÉCAR. Flyg till Málaga för buss till Almuñécar på tropikkusten. Boende på lägenhetshotell invid Medelhavets brus. Välkomstmiddag på spanskt vis. Till fots lär vi känna kuststaden Almuñécar vars stadskärna präglats av romare, fenicier och morer. Ett subtropiskt klimat gör att man kan odla söta frukter som cherimoya, mango och avokado här.

 

HOTELL CHINASOL. Stort, äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 min promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett trevligt samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

DAG 1. RESAN TILL ALMUÑÉCAR. Flyg till Málaga för busstransfer till Almuñécar ca 1,5 timme. Vi bor i lägenhet på hotell Chinasol alldeles vid Medelhavet. På kvällen ordnas välkomstmiddag på spanskt vis. (M)

 

DAG 2. ALMUÑÉCAR OCH FINCA EL PINERO. Under en guidad rundvandring lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de San Miguel. Almuñécar är huvudort på Costa Tropical, som har ett subtropiskt klimat, vilket ger skördar av söta frukter som cherimoya, mango och avokado. Till lunch beger vi oss till farmen Finca El Pinero, där lokala fruktodlaren Antonio stolt visar upp sin ekologiska ”finca” och bjuder på säsongens frukter samt rikligt med ostar och lokala charkuterier. (F,L,M)

DAG 3. FRI DAG till egna upplevelser. Idag finns tid att upptäcka området på egenhand (F,M)

 

DAG 4. FRIGILIANA och GROTTORNA i NERJA.

Vi beger vi oss upp i bergen till byn Frigiliana som flertal gånger utnämnts till Spaniens vackraste by. Här strosar vi runt bland smala vitkalkade gränder och vackra hus. Lunch på egen hand. Efter vårt besök beger vi oss till grottorna i Nerja, som är Europas största grottsystem. Frukost och Middag serveras på vårt hotell. (F,M)

 

DAG 5. FRI DAG till egna upplevelser. Idag finns tid att upptäcka området på egenhand eller bara sola, bada och ta det lugnt. Frukost och Middag serveras på hotellet. (F,M)

 

DAG 6. FRI DAG eller extra heldagsutflykt till GRANADA – ALHAMBRA. Alhambra, som på arabiska betyder ”Den röda borgen”, är ett stort borg- och palatsområde  i Granada. Området består av en rad olika byggnader, gårdar och palats som är byggda av olika moriska härskare. Det unika med Alhambra är att det är så välbevarat, dess praktfullt ornamenterade interiörer, dekorativa kakel och utsökta trädekorer. För att verkligen hinna ta in storheten i detta arkitektoniska mästerverk behövs minst en dag. Vi vandrar även genom den grönskande lustgården Generalife, utanför borgmurarna, där Alhambras härskare bodde sommartid. Utflykten inkluderar lunch och beställs vid bokningstillfället. (F,M)

 

DAG 7. MARKNAD + FLAMENCO. Fredagsmarknaden, Mercadillo, är ett givet besöksmål under ett veckobesök i Almuñécar. Var gärna på plats när marknaden öppnar tidigt på morgonen för att få en överblick över allt som erbjuds – från exklusiva lädervaror till billiga strumpor. Till kvällen får vi uppleva en färgsprakande flamencoshow och smaka spanska specialiteter under vår avslutsmiddag. (F,M)

 

DAG 8. MÁLAGA & HEMRESA.

Efter frukost och utcheckning på hotellet är det dags att bege oss till det historiska Málaga, Pablo Picassos födelsestad. Här får vi några timmar till shopping och att på egen hand upptäcka flera av Malagas stora sevärdheter. Ett av dem är Picasso-museet som öppnades år 2003 är väl värt ett besök. Ett annat är Málagakatedralen som är ett annat imponerande byggnadsverk i barock- och renässansstil. Det saknade södra tornet gör att kyrkan ibland kallas ”La Manquita”, den enarmade damen. Besök gärna den vackert restaurerade saluhallen Las Atarazanas, en myllrande och spännande matmarknad där du hittar både lokala och mer exotiska varor. Tid finns även för att shoppa i stadens olika butiker innan samling och bussresa ut till Malagas flygplats för hemfärd mot Stockholm. (F).

RESFAKTA

AVRESA 9 september från Stockholm.

Pris fr. 8.995:- / person
Ord. pris fr. 9.995:-/person

Allt detta ingår i priset:

 •  Reguljärflyg till Málaga t/r

 •  Transfer till hotellet t/r

 •  Del i enrumslägenhet/studio 7 nätter

 •  7 frukostar och 7 middagar exkl. dryck

 •  1 lunch

 • Utflykter och entréer enligt program

 • Flamenco-show

 • Grand Tours svensktalande färdledare

 • Representant från Senior.se
   

TILLVAL/PERSON

Enrumslägenhet för eget bruk          900.-

Garanterad havutsikt                       500:-

Del i tvårumslägenhet                       500:-
Utflykt till Alhambra*                         780:-

* för utflyktens genomförande erfordras minst 15 deltagaren                                                           

 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD & FÖRSÄKRING

Europeiska ERV:s avbeställnings- och reseförsäkring. Fråga din resesäljare.

 

Programet kan komma att ändras och genomföras på andra dagar.

 

 

FÖR BOKNING OCH INFORMATION.
Boka på grandtours.se eller ring oss på

08-24 15 25 (mån-fre 9-17). Alt.

Mail info@grandtours.se

bottom of page