... ... Uttryck jag störs av...
Sök

Uttryck jag störs av...


Det finns några uttryck som jag störs av om de används på fel sätt, låter fånigt men jag kan sluta att lyssna på själva innehållet om de används på fel sätt. Här kommer en liten förklaring, och det går tillbaka till min helt fantastiska svensklärarinna på 60-talet, tänka sig... På grund av = när något är tråkigt som inträffar. Tack vare = när något är positivt. Med anledning av = ett neutralt alternativ. Tar upp några exempel på fel här när jag kommer på dem: Den 17 oktober 2011 så säger Amelia Adamo i sin pensionsguide, bilaga till M-magasin nr 13 (mycket förträflig) att: "I dag är min pension betydligt bättre, just på grund av att jag satsade på den, både privat och via jobbet". Ersätt med tack vare, tack. Den 30 oktober 2011 lyssnat och sett en video om Västerås gamla vattentorn, intressant men på slutet så säger reportern att tack vare att man inte kan säkra nödutgångar och så vidare så kan man inte bygga om vattentornet till kafé eller bostäder. Ja, det låter ju som att man inte alls vill bygga om tornet!, för i annat fall skall det förstås vara på grund av, och inget annat.

0 visningar

Adsupply Media Sweden AB

Kristinehovsgatan 16

117 29 Stockholm

 

E-post: info@senior.se 

Tel. 073 733 77 57