... ...
Sök

Uttryck jag störs av...


Det finns några uttryck som jag störs av om de används på fel sätt, låter fånigt men jag kan sluta att lyssna på själva innehållet om de används på fel sätt. Här kommer en liten förklaring, och det går tillbaka till min helt fantastiska svensklärarinna på 60-talet, tänka sig... På grund av = när något är tråkigt som inträffar. Tack vare = när något är positivt. Med anledning av = ett neutralt alternativ. Tar upp några exempel på fel här när jag kommer på dem: Den 17 oktober 2011 så säger Amelia Adamo i sin pensionsguide, bilaga till M-magasin nr 13 (mycket förträflig) att: "I dag är min pension betydligt bättre, just på grund av att jag satsade på den, både privat och via jobbet". Ersätt med tack vare, tack. Den 30 oktober 2011 lyssnat och sett en video om Västerås gamla vattentorn, intressant men på slutet så säger reportern att tack vare att man inte kan säkra nödutgångar och så vidare så kan man inte bygga om vattentornet till kafé eller bostäder. Ja, det låter ju som att man inte alls vill bygga om tornet!, för i annat fall skall det förstås vara på grund av, och inget annat.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Krönika om ett krackelerande Paradis år 2020

Det var en gång en farmor/mormor (som fortfarande lever) som levde i ett land som hade haft flera hundra års fred och därför så hade landet börjat att likna Paradiset. Detta land hade en överhet som v

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

Gått en skrivarkurs

Och här är resultatet för min del. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Så h

Adsupply Media Sweden AB

Kristinehovsgatan 16

117 29 Stockholm

 

E-post: info@senior.se 

Tel. 073 362 50 85