... ...
top of page
Sök

Läste om nästkommande generation... skrattar igenkännande

Uppdaterat: 4 aug. 2020


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/andrevwalden/article2... Jag kan känna igen en hel del av min mammas och svärmors generation i denna kolumnists krönika, skönt att läsa. Ville delge er av denna läsning - värmde mig inombords.

Och jag är ju en av dessa 40-talister enligt ovan, men det stämmer mera in på min mammas generation än på min egen generation.

Mamma eldade alltid i sin vedspis och hon vred alltid ner det termostatstyrda elementet i köket, för det kändes ju lite ljummet fastän hon eldade för fullt i vedspisen. Så detta innebar att golvet i köket var iskallt på morgonen när vi kom ner för att äta frukost på morgonen - hon förstod inte riktigt sambandet med en jämn uppvärmning av innetemperaturen, för uppvärmningen av elementen gick ju med elvärme. Men det innebar också att vi alltid fick uppmaningen om att gå och sätta på oss sockor eller ta på tofflor innan vi kunde äta frukost. Vi tillbringade alla våra vinterlov med barnen och åkte skidor på vintrarna uppe i Härjedalen i mammas stuga där.

Vår son refererade till dessa kylslagna morgnar då när han var i Australien och spelade golf och det var jättevarmt i stället, dygnet om -  då längtade han efter att få höra uppmaningen om dessa kylslagna morgongolv!!


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

En geting flyger in

Jag gick en skrivarkurs. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Håll till godo

Comments


bottom of page