... ...
top of page
Sök

Körkort det finns


Ja, för både data, bil och förskräckligt nog också för motorcykel!

Det senare skulle jag inte utsätta mina medtrafikanter eller mig själv för, nej, lite självbevarelsedrift har jag. Men så var det år 1963 när jag tog mitt körkort. På den tiden fick man börja att övningsköra ett halvår före sin 18-årsdag och 3 månader efter min 18-årsdag så var jag ägare till mitt körkort för motorcykel och bil. Motorcykel hade jag inte ens varit i närheten av och tycker nog att det skulle ha varit viktigare att ha kunskaper om detta fordon – eftersom man där är utsatt för så väldigt mycket större risker än att sitta i ett plåtskal = bil.

Mitt datakörkort ”körde jag upp för” år 1999 – jo, detta klarade jag av med bravur (55 år gammal). Men som med alla kunskaper som man inte underhåller så bleknar det mesta bort. På den tiden så kunde jag lägga upp säljkampanjer och annonser, göra utskick till eventuella köpare och så vidare. Jag gick en ypperlig distanskurs för att lära mig allt som ingår i ett Office-program och det var jätteroligt! Efter detta så har dessa som ”förbättrar” Office – i mitt tycke försvårat det hela?! Så nu har jag beslutat mig för att jag får börja om nästan på ruta 0 (noll). Jag själv är ju bra på att använda internet och programmet Word, min man är (åtminstone när han fortfarande jobbade) bra på Excel. Han har lagt upp ett ypperligt program på vår dator för att hålla reda på alla våra böcker – det använder vi väldigt ofta.

Mitt körkort – för manuellt växlade bilar (fanns inget annat då 1963). Ja, det har jag bara behövt förnya när tiden för giltighet har gått ut. Det är ju i och för sig positivt, men tänk så mycket nytt som kommit under dessa år, så kanske att man åtminstone borde gå någon typ av förnyad teoriutbildning i samband med sin förnyelse? Jag själv känner att jag skulle behöva köra upp igen för att kunna fickparkera och kanske gå på halkkörning (fanns inte heller då 1963). Nu finns det ju i de moderna bilarna ett hjälpmedel som gör att bilen tar hand om din fickparkering, men en sådan finess har inte vår gamla trotjänare till bil, så jag undviker så klart att fickparkera.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

En geting flyger in

Jag gick en skrivarkurs. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Håll till godo

Comments


bottom of page