... ...
Sök

Fördomar - en sann historia


Denna "söta" historia är från 1950-talet och från min hemby. Där fanns från början en "privat" handlare som senare anslöt sig till ICA och så kom kooperationen in på 50-talet och det blev konkurrens från en Konsumbutik. Det ansågs ju inte vara lika "fint" att handla på Konsum som hos den privata handlaren, så därav denna historia:

Svärsonen var Konsumföreståndare och hade bjudit sin svärfar på kaffe (alltid kokkaffe) och då utspelar sig denna konversation:

Svärfar: - Det var ett gott kaffe! Är det Gevalia?

Svärsonen: - Nej, det är Gröna cirkeln.

Svärfar: - Åh, fyy då!

-Ja, sensmoral - kaffet var inte längre gott!!

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Krönika om ett krackelerande Paradis år 2020

Det var en gång en farmor/mormor (som fortfarande lever) som levde i ett land som hade haft flera hundra års fred och därför så hade landet börjat att likna Paradiset. Detta land hade en överhet som v

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

Gått en skrivarkurs

Och här är resultatet för min del. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Så h

Adsupply Media Sweden AB

Kristinehovsgatan 16

117 29 Stockholm

 

E-post: info@senior.se 

Tel. 073 362 50 85