... ...
top of page
Sök

Fördomar - en sann historia


Denna "söta" historia är från 1950-talet och från min hemby. Där fanns från början en "privat" handlare som senare anslöt sig till ICA och så kom kooperationen in på 50-talet och det blev konkurrens från en Konsumbutik. Det ansågs ju inte vara lika "fint" att handla på Konsum som hos den privata handlaren, så därav denna historia:

Svärsonen var Konsumföreståndare och hade bjudit sin svärfar på kaffe (alltid kokkaffe) och då utspelar sig denna konversation:

Svärfar: - Det var ett gott kaffe! Är det Gevalia?

Svärsonen: - Nej, det är Gröna cirkeln.

Svärfar: - Åh, fyy då!

-Ja, sensmoral - kaffet var inte längre gott!!

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

En geting flyger in

Jag gick en skrivarkurs. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Håll till godo

コメント


bottom of page