... ...
top of page
Sök

Ett litet rött paket...

Uppdaterat: 10 juli 2020

… nej, men en bokpresent inslagen i presentförpackning det ville jag skicka till min bror i 75-årspresent. Min bror fyllde 75 år men bor 45 mil bort så det tyckte jag var ett alldeles utmärkt sätt att gratulera honom på. Betalade extra för presentinslagning á 25 kr, tror jag. För övrigt är jag helt imponerad över detta med internethandel, fungerar lika för alla i Sveriges avlånga land!

Så långt var allt väl - men döm om min förskräckelse när jag blir aviserad om att min bror ska hämta sitt paket på närmaste utlämningsställe, Statoil i Sveg som ligger 7 mil bort!! Alltså 14 mil för att få min present! Och min bror var så klart nyfiken, så han hade redan åkt dessa mil. Undrar vad han föreställde sig att hans syster kostat på honom - en ny snöskoter, kanske.

Jag skickade genast frågan till Bokus.com om detta är en rimlig servicenivå i glesbygden - det finns ju en mycket bra service för glesbygdsbor = lantbrevbärarservice (du kan bli aviserad och brevbäraren tar med sig paketet nästa vardag t ex). Men som man säger i visan: "Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen.." så då får man väl skylla sig själv för att servicen är eftersatt.

Jag ställde samma fråga till DB Schenker och fick från båda hållen en massa svammel om att i storstäder så kunde jag få posten utdelad med både Bring Citymail, PostNord och så klart flera andra paketdistributörer. DB Schenker bad om ursäkt och Bokus.com sade att jag skulle säkerställa mig om att paketet vägde under 0,9 kg för då skickades det med PostNord - nu är det ju så att PostNord de delar ut paket ända upp till 20 kg och du kan få det ända fram till dörren.

Min nästa fråga till Bokus.com det var hur man gör när man delar upp en bok som väger 1,7 kg, nämligen min bokpresent: Evert Taubes 50 visor? Kan det vara någon ny glesbygdsservice för bokbindare att sätta ihop sönderdelade böcker?27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

En geting flyger in

Jag gick en skrivarkurs. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Håll till godo

コメント


bottom of page